Hidegben és a nagy hóban is aktívak az Arlói Polgárőrök

Amióta ez a rendkívüli időjárás van, egyesületünk is gyakrabban ellenőrzi az arra rászoruló embereket. Arló településen sajnos elég sokan vannak, de egyedül élő, és olyan, akinek senkije nincs, szerencsére kevés.

Nálunk nem jellemző a csongrádi vagy békési tanyavilág, de van a lakott területtől messze lévő tanya, ahol egy 68 éves, beteg asszony él egyedül. Eddig megoldott magának mindent, de mióta egészsége megromlott, gyakrabban látogatjuk meg. A legutóbbi alkalomkor néhány fotót is készítettem, amikor tűzifát is vittünk neki, mert bár volt erre félretett pénze, a tüzépre hiába ment, hiány van tűzifából, és nem tudtak neki szállítani. Ezért mi a polgármester közreműködésével vittünk neki néhány napra valót.

Január 7-én pedig, amikor nálunk mínusz 20 fok volt, 21 órakor fűtetlen házában találtunk rá egy 60 éves asszonyra, aki mentális betegsége miatt nem volt hajlandó fűteni, hiába volt is tüzelője. Őt éjjel kettőkor a rendőrség segítségével vitték el a mentők, de másnap már otthon volt.

Több mint egy hete Arló településre is több mint 20 cm hó hullott, mely jelentősen megnehezíti a közlekedést. Sajnos azonban vannak olyan csibész gyerekek, akik nemhogy ennek az eltakarításában segédkeznének, de energiájukat arra használják, hogy hóakadályokat építsenek a mellékutcákban. Az elmúlt egy hétben több éjszaka is találkoztunk ilyen hóakadályokkal, melyet természetesen eltakarítottunk, de kb. egy óra múlva ismét ott volt.

Schlága István

Arlói Polgárőr Egyesület elnöke