Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap működési célú pályázatai

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felügyelt költségvetési forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap kollégiumai egyenként 561 518 400 Ft (összesen: 2 807 592 000 Ft) keretösszeggel hirdették meg a 2018. évre vonatkozó működési pályázati felhívásukat.

A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulás révén. A támogatás a civil szervezet alap cél szerinti tevékenységei feltételeinek biztosítására fordítható.

A NEA felhívásaira a 2017. december 31-ig nyilvántartásba vett egyesületek, alapítványok, valamint a civil törvényben szereplő meghatározás értelmében vett szövetségek pályázhatnak. Egy szervezet csak egy pályázatot nyújthat be. A pályázók a létesítő okiratukban megjelenő tevékenységüket és a 2018-ra vonatkozó terveiket figyelembe véve választhatják meg, mely kollégium felhívására nyújtják be a pályázatukat. A pályázók minden kollégiumnál azonos feltételek mellett juthatnak támogatáshoz. Az igényelhető legkisebb támogatás 100.000 Ft, a legnagyobb pedig 3.000.000 Ft.

A pályázóknak a támogatási összeg 10 százalékát kell saját forrásként biztosítani.A szükséges saját forrás biztosítása történhet természetben (különösen közérdekű önkéntes munka formájában, dologi feltételek vagy szolgáltatások ellentételezés nélküli biztosításának igazolásával), és/vagy pénzben, pénzforrásban vagy pénzeszközben.

A Pályázatok IDE KATTINTVA érhetőek el.