Polgárőr Fórum Ózdon

A polgárőrség és a rendőrség tartott közös fórumot. Az eddigi jó együttműködés fenntartásáról és annak további javításáról egyeztettek.

A megye összes járásából érkeztek a találkozóra, amelyen több lényeges témát tárgyaltak. Szó esett például az utánpótlás fontosságáról, a postákkal való összefogásról, új irányok kitűzéséről, és az eddigi egyezmények áttekintését is napirendre tűzték.

Megyénk összes járásából érkeztek az idei első polgárőr fórumra. Az egyeztetést dr. Varga László kapitányságvezető nyitotta meg az Ózdi Rendőrkapitányságon, az előző évi észrevételekkel és statisztikákkal. Ezek után szó esett a tervezett fejlesztésekről, a postásokkal való együttműködésről a kifizetések napjain, valamint a települések polgáraira való még jobb odafigyelésről, illetve az utánpótlásról.

„A mai rendezvényt azért hívtuk életre, mert a rendőrség minden évben, év elején felülvizsgálja a vele együttműködőkkel történő együttműködési megállapodásokat. Megnézi, hogy megvalósult e minden ezekből az írásban megfogalmazott elvárásokból. Áttekintjük valahol meg tudunk e frissülni, tudunk e új irányokat kitűzni, és egyáltalán tartja e mindenki a megállapodásban foglaltakat, erről szeretnénk ma konzultálni. Természetesen az a cél, hogy a rendvédelemben velünk együtt dolgozókkal egy sokkal szorosabb szövetséget hozzon létre” – fogalmazott dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke, Karl Márton elmondta milyen típusú fejlesztések történtek az elmúlt öt-hat évben. A törvényeknek köszönhetően nagyobb jogosultságokat kaptak, amelyek megkönnyítik munkájukat. Ezen kívül az új egységes formaruha, az Ifjú Polgárőr Tagozat és a Szomszédok Egymásért Mozgalom is segítik az előre haladásukat.

„Nagyon jó az az együttműködés, amit évek óta tapasztalunk és kapitány úr nagy-nagy barátsággal és nagy-nagy szakértelemmel próbálja úgy összehúzni ezt a csapatot. Annak érdekében, hogy a települések és annak a lakosai érdekében olyan bűnmegelőzési tevékenységet tudjunk folytatni, ami a lakosság megelégedésére szolgál” – mondta Karl Márton, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke.

Az egyeztetésen nagy hangsúlyt fektettek az utánpótlás toborzására és annak esetleges lehetőségeire. Mindannyian fontosnak tartották ennek és a 112-es segélyhívó szám megfelelő használatának terjesztését.

Forrás, fotó: Ózd város honlapja

Az eseményről készült tudósítás ide kattintva tekinthető meg.