Kövér László Házelnök köszöntötte a polgárőröket

2019. május 20-án a Parlamentbe látogattak az Országos Polgárőr Szövetség képviselői, ahol Kövér László házelnök is fogadta a küldötteket.

Az Országgyűlés elnöke meghallgatta a polgárőr vezetők rövid tájékoztatóit a polgárőr szövetségek és egyesületek működéséről, a bűnmegelőzés terén elért eredményeikről. Kövér László nagyra értékelte és szükségesnek minősítette a polgárőrök áldozatos munkáját, amelyet a települések közbiztonsága érdekében kifejtenek. Magyarországon közel 63 ezer fő teljesít több mint kétezer polgárőr egyesületben szolgálatot. A polgárőrök önkéntes alapon, ellentételezés nélkül, szabadidejüket feláldozva végzik feladatukat.

 

Évenként több mint 9 millió órát vannak szolgálatban, ami egy főre vetítve átlagosan 150 óra önkéntes szolgálatot jelent. Az utóbbi években a rendőrök és a honvédek oldalán a polgárőrök is kivették a részüket az illegális migráció elleni küzdelemből. A közterületeken és külterületeken végzett mindennapi bűnmegelőzési munkájuk mellett a katasztrófahelyzetekben, valamint a különféle gyermek- és családvédelmi, környezet- és egészségvédelmi vagy éppen közlekedésbiztonsági programok élén is segítik a rendfenntartást. Töretlen elhivatottságukkal kivívták a rendvédelmi szervek, az önkormányzatok és mindenekelőtt az állampolgárok bizalmát.
Kövér László a Magyar Országgyűlés nevében tiszteletét és köszönetét fejezte ki a találkozón jelen lévő valamint az összes önkéntes szolgálatot teljesítő polgárőrnek.
A dr. Túrós András által vezetett delegációnak tagja volt Török Barnabás FB elnök, Csaplár Zoltán önkormányzati elnökhelyettes, Markos György külkapcsolatokért felelős elnökhelyettes, Fuksa Ágnes környezetvédelmi alelnök, Poór Gyula a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Barta Imre a Nádudvari Polgárőr Egyesület elnöke és Kardos Márton ifjú polgárőr.

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség