Megyei közlekedésbiztonsági verseny Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, és a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség június 7-én a megyében tevékenykedő polgárőr egyesületek tagjai részére is megrendezte a megyei „Közlekedésbiztonsági vetélkedőt”.

A polgárőrökre több izgalmas feladat várt.

A megnyitón Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy ha valaki polgárőr lesz, akkor három kritériumnak kell megfelelnie. Fontos, hogy elhivatott legyen, hogy hiteles legyen, és hogy szakmailag jól felkészültek legyenek a polgárőrök. A versenyen elméleti és gyakorlati tudásukat is be tudják ma bizonyítani a polgárőrök.

Köszönetet mondott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottságnak és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányságnak a verseny támogatásáért és a szervezésében való részvételért.

(fotók: Hladon Sándor)

Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes rendőrségi tanácsos a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára köszöntőjében kiemelte a helyes és a biztonságos közlekedés fontosságát. Több, az elmúlt időszakban történt balesetet is megemlített, s felhívta a polgárőrök figyelmét, hogy miért is fontos a biztonságos közlekedés.

A verseny KRESZ, műszaki, polgárőr szakmai (OPSZ alapszabály), elméleti, valamint vezetéstechnikai részből állt. Az első elméleti teszteken összesen hetvenöt kérdés várta a polgárőröket a fentebb említett témakörökben. A vezetéstechnikai gyakorlati feladatokra már az időközben ideiglenesen felállított tesztpályán került sor.

Az országos versenyen szeptemberben az első és második helyezett képviseli Borsod-Abaúj-Zemplén Megyét.

  • Első helyezett: Gédl Antal
  • Második helyezett: Elek János

Fotók: Miskolc-Diósgyőr Polgárőr Egyesület