Mindennél többet ér a közbiztonság

Tizenöt fővel alakult meg a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület, így újabb kis településen működő polgárőr egyesülettel erősödik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség.

Az eseményen megjelent Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Soltész András r. alezredes az Edelényi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya, Dudás Péter a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke, Szilvai Attila Tomor polgármestere, Szabó László az Edelényi Járás járási koordinátora, Tóth János a Kazincbarcikai Járás járási koordinátora.

Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, beszédében kiemelte, hogy újabb kis településen alakult meg a polgárőr egyesület, ami már rövid időn belül a második Borsod megyében. (Az elmúlt héten Szegiben alakult). Elmondta, hogy a polgárőrség azért sikeres Magyarországon, a településeken, mert a polgárőrök sikeressé teszik. A sikeresség a folyamatos közterületi szolgálatokban és a karitatív tevékenységben nyilvánul meg.

Az Országos Polgárőr Szövetség nevében Dr. Túrós András átadta a polgárőr autót a Tomor Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesületnek, s elmondta, hogy az autó mindennel felszerelt, ami a mindennapi szolgálatellátáshoz szükséges.

Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a megyei szövetség mindent el fog követni annak érdekében, hogy az egyesület egy hatékonyan, jól működő egyesület legyen. Felhívta az új polgárőrök figyelmét arra, hogy a legfontosabb értékmérő a lakosság, s ezen kívül, hogy az együttműködési szerződések alapján a „rendőrség-polgárőrség-önkormányzat” hármas tengelye, jól működjön. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség egy számítógépet adott át az újonnan alakult egyesületnek, hogy még könnyebben, hatékonyabban tudják szervezni a szolgálatokat.

Soltész András r. alezredes az Edelényi Rendőrkapitányság rendőrkapitánya hozzászólásában elmondta, hogy a kapitányság területén működő polgárőr egyesületekkel sikeresen együttműködnek. Legyen szó munkakapcsolatról, vagy személyes magán kapcsolatról, az együttműködésnek köszönhetően a közbiztonság is példásnak mondható.

Az átadó ünnepség végén az egyesület polgárőrei kipróbálták az új szolgálati autót, s már tervezték is az első szolgálati napokat.

Forrás: Hladon Sándor