Halmosi Zsolt: Nem lehet adományokkal megköszönni

2019. 08. 30-án a Készenléti Rendőrség alakuló terén, ünnepélyes keretek között 160 darab szolgálati gépjárművet vehetett át a Polgárőrség az Országos Rendőr-főkapitányságtól és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól.

A hatékony közterületi szolgálatellátás céljából, az ORFK részéről 150 darab, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság részéről pedig 10 darab gépjármű került országosan átadásra a polgárőr egyesületek részére. Az átadó ünnepségen jelképesen 60 darab szolgálati gépjárművet vehettek át jelenlévő egyesületek.

Azt a munkát és tevékenységet, amelyet Önök végeznek, nem lehet adományokkal megköszönni. – kezdte beszédét, dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes. Beszédében elmondta, hogy a magyar rendőrség nagyon szerencsés helyzetben van, hiszen a polgárőrök személyében 63.000 polgárőr barátja van. Kifejtette, hogy a polgárőrök önkéntes munkája, az emberek és a közösség javát szolgálja. Elmondta, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség 2020-ban is biztosítani fogja, a Polgárőrség számára az 50 millió forintos támogatást. Továbbá előrevetítette, a közel jövőben várható támogatásokat, amelyekkel tovább erősítheti a Polgárőrség az eszközállományát. Befejezésképpen pedig sok sikert kívánt az átadott autókhoz és a további munkához. Ezután pedig jelképesen az egyik gépjármű kulcsát átadta Bajkai Attilának, a Polgárőr Egyesület Makád elnökének.

Ezután dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója vette át a szót. Egy rövid szervezeti bemutatkozás után dr. Kiss Attila örömét fejezte ki, hogy a mai napon aláírásra került az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közötti együttműködési megállapodás.
A főigazgató elismerését fejezte ki a polgárőrök felé, akik önkéntesen, szabadidejüket feláldozva végzik munkájukat. Ehhez a munkához minden segítséget meg fognak kapni az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság részéről. – mondta dr. Kiss Attila. Ezután pedig a jelképes kulcsátadás következett, amelyet a Tiszagyulaházi Polgárőr Egyesület elnökének, Szűcs Gábornak adott át az Idegenrendészet főigazgatója.

Az ünnepség dr. Túrós András, az OPSZ elnökének beszédével folytatódott, aki köszönetet mondott mindkét adományozó szervezetnek. Elmondta, hogy a rendőrség nemcsak az alkotmányos kötelességét teljesíti a közrend, közbiztonság tekintetében, hanem gondoskodik a Polgárőrségről, a rendőrség stratégiai partneréről. Ez a stratégiai partnerség kifejeződik közös szolgálatban, együttműködésben és nem utolsó sorban technikai támogatásokban. Az elnök kiemelte, hogy a Polgárőrség évente kap támogatást a rendőrségtől, legyen szó gépjárműről, motorkerékpárról, segédmotor kerékpárról vagy kerékpárról. Hozzátette, hogy ezek a támogatások nem önzetlen támogatások, hanem egy elvárást is hordoz a Polgárőrség felé, az emberek és a települések biztonságát illetően. Dr. Túrós András beszédében üdvözölte az OPSZ és az Idegenrendészeti Főigazgatóság aláírásával létrejött együttműködési megállapodást. Biztosra veszem, hogy új időszámítás kezdődik a két szervezet kapcsolatában és együttműködésében – mondta az elnök.

Befejezésül dr. Halmosi Zsolt, dr. Kiss Attila és dr. Túrós András közösen megtekintették az átadott gépjárműveket.

Forrás: Országos Polgárőr Szövetség