Sikeres nyarat zártak a polgárőrök Borsodban

Az idei nyáron számos turisztikai eseményen, fesztiválon, városi és falunapon segítettek az önkéntes polgárőrök.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye is nagy számban vonzotta a turistákat a színes programoknak köszönhetően. Számos fesztivál öregbítette a megye történelmi hírnevét, földrajzi elhelyezkedése miatt pedig több településen szebbnél szebb látnivalók várták a kirándulókat.

A települések minden évben erőn felül teljesítve szervezik a programokat, s a szoros együttműködésnek köszönhetően kiválóan működik az önkormányzat, rendőrség és polgárőrség hármas tengelye.

A turisztikai szezonban a polgárőrök kiemelt szolgálatot láttak el a sűrűbben látogatott nevezetességek környéken, segítve ezzel a megyénkbe látogatók nyugodt kikapcsolódását. A polgárőrök a közterületi szolgálatok mellett több esetben segítettek útbaigazításban, forgalomirányításban és parkolásban. Az önkéntesek elsősegélynyújtásban, és eltűnt emberek, gyermekek megtalálásában is részt vettek.

Több mint száz polgárőr segítette a Tour De Hongrie Borsod megyei szakaszainak biztosítását. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség Tiszafüreden és Bogácson is rendezett Közlekedésbiztonsági Ifjúsági Tábort, s emellett több településen közlekedésbiztonsági fórum került megtartásra.

A hőségriadók idejében a helyi önkormányzatoknak és vállalkozóknak köszönhetően ásványvíz osztásban segítettek. Viharosabb időkben a káresetek felszámolásában is részt vettek, több településen segítették a hivatásos egységek munkáját.

„Mindig büszkék vagyunk arra, amikor egy-egy településen azt lehet mondani, hogy ez a település egy élhető település. Ez a célunk, hogy Borsod megyében valamennyi település élhető település legyen.” – mondta el beszédében Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke az augusztus 03-án Arnóton megtartott I. Regionális Polgárőr Napon.

Hladon Sándor