Közbiztonsági és Családi Nap Miskolcon

Miskolc Vörösmarty városrészén került megrendezésre 2019. szeptember 28 -án a Közbiztonsági és Családi Nap, amely remek lehetőséget adott arra, hogy a rendvédelmi szervezetek bemutatkozhassanak a környéken lakóknak.

Az esemény a Célpont Közösségi Tér szervezésében, a TOP-6.9.2-16-MI2-2007-00004 számú pályázat keretein belül került megrendezésre, csatlakozva ezzel a Belvárosi Családi Naphoz.

A Belvárosi Családi Nap kísérő programjaként közbiztonsági játékos feladatokkal is találkozhattak az itt lakók. A Miskolci Önkormányzati Rendészet és a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoport kutyás bemutatója után a kiérkezők közvetlenül is megismerkedhettek a rendvédelmi szervek munkájával.

A Miskolci Rendészeti Szakgimnázium egy helyszínelési bemutatóba vonta be az érdeklődőket. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy tűzoltóautón azokat az eszközöket szemléltette, amelyeket a tűzoltás során használnak.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei a Hősképző programot ismertették, és az elsősegélynyújtásról is hasznos információkat adtak át a gyakorlati bemutatón keresztül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség a polgárőrség történetét bemutató mozgókiállítással illusztrálta a polgárőrök főbb tevékenységét. A nagyobbak ügyességi játék keretein belül kipróbálhatták az ún. részegszemüveget, és meglepetésként egy speciális szemüveggel is találkozhattak, amely a drogok és hallucinogén anyagok hatásainak szimulálására szolgál. A kisebb gyerekeknek a Parlagfű kisokos foglalkoztató füzet került kiosztásra, és egy ehhez a programhoz tartozó képtartóval is megajándékoztuk őket.

A nap folyamán több érdeklődő is meglátogatta kiállításunkat, s nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a polgárőrök.

Forrás, fotó: Hladon Sándor