Újabb 70 kismotor a polgárőr egyesületeknek

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága 50 darab, az Országos Polgárőr Szövetség pedig további 20 darab segédmotoros kerékpárt adott át október 25-én, Budapesten, a közterületi járőrszolgálatot ellátó polgárőr szervezeteknek.

– Az elmúlt években több alkalommal is támogatta az OBB a polgárőrséget kerékpárok és segédmotoros kerékpárok beszerzésével, évente mintegy ötvenmillió forintos értékben – mondta beszédében Kovács István rendőr vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány gazdasági helyettese, aki kiemelte, hogy 2016 óta már több mint 1280 kerékpárral és az általuk most átadott 50 darab segédmotoros kerékpárral együtt már több mint 200 robogóval támogatták a polgárőrök közterületi járőrszolgálatát. A járműveken túl 2015-ben 5 millió forintnyi üzemanyag-utalvánnyal, 2016-ban a lovas polgárőröknek formafelszerelést, idén pedig a közterületi járőrszolgálatot segítő felszerelésekkel is segítettek.
Az 50 darab, egyenként 640 ezer forint értékű, négyütemű, léghűtéses, 50 köbcentis Piaggio Liberty segédmotoros kerékpárokat közbeszerzési eljárás keretén belül vásárolták meg.
– Kívánom – mondta Kovács István – hogy a most átadott járművekkel szolgálják a közrendet, közbiztonságot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Sárospataki, Olaszliszkai, Járdánházi, Szalaszendi Polgárőr Egyesületek kaptak robogót.

– Rendőrség nélkül a Polgárőrség nem lehetne – mondta dr. Túrós András az OPSZ elnöke miközben felhívta a figyelmet arra, hogy a Rendőrség tényleg komoly stratégiai partnerként kezeli a Polgárőrséget. – A Rendőrség mindent megtesz azért, hogy a Polgárőrség folyamatosan tudjon működni, és ennek érdekében biztosítanak technikai, szakmai, illetve egyéb támogatásokat. Büszkék lehetünk arra, hogy a Polgárőrség mögött egy olyan Rendőrség áll, ami köztiszteletnek örvend. Rendkívül hálásak vagyunk a folyamatos támogatásért.
Dr. Túrós András ezután kérte a polgárőröket, hogy minél több közterületi járőrszolgálatot teljesítsenek, és reményének adott hangot, hogy a most átadott segédmotor-kerékpárok újabb fajta kultúrát adnak a polgárőröknek. Mindezt a lakosság szolgálatában, Magyarország közbiztonságáért.

Fotók: Hladon Sándor, Sebestyén Jenő