Piktogramokat festettek a Bőcsi polgárőrök

Céljuk a gyalogos-átkelőhelyen történő biztonságos áthaladás.

A gyalogos-átkelőhely biztonságosabbá tétele miatt 2019. szeptember 5-én a gyalogosok figyelmét hívták fel a rendőrök és Szentendre Város Baleset- megelőzési Bizottsága a szabályos közlekedésre.

A település illetékességi területén számos olyan gyalogos-átkelőhely van, melyeket a forgalomirányító fényjelző készülékek még nem védenek. A gyalogosan közlekedők tekintetében fontos szempont, hogy mielőtt lelépnek a gyalogos-átkelőhelyre, alaposan nézzenek szét, és győződjenek meg annak biztonságosságáról. Annak érdekében azonban, hogy megfelelően körül tudjanak tekinteni, a figyelmüket az adott helyzetre kell koncentrálniuk, melyet megnehezíthetnek bizonyos tényezők, mint például a mobiltelefon vagy a fülhallgató használata.

A baleset-megelőzési kampány célja az, hogy tudatosuljon a gyalogosan közlekedőkben: amíg áthaladnak a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, ne használjanak okos eszközt, és ne hallgassanak zenét a fülhallgatón keresztül.

A Bőcsi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott. Bőcsön a polgárőrök négy helyszínen piktogramok felfestésével hívták fel a gyalogosok figyelmét a biztonságos közlekedésre.