„Akkor élsz, ha másokért élsz!”

Idén is folytatta a 2018-ban elkezdett sikeres programját a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület.

A tavalyi évben elkezdett „Akkor élsz, ha másokért élsz” programot 2019-ben is nagy lendülettel folytatta a polgárőr egyesület. A program célja, hogy a helyi közösségért tegyenek.

Visszatérő hagyomány, hogy a polgárőrök a Sajószentpéteri lakosokkal együtt az adventi ünnepségen közösen gyújtották meg a gyertyát. A napi szolgálatok és a rendezvények biztosítása mellett az egyesület egyik tagja javaslatára adománygyűjtést szerveztek.

A sok szorgos kéznek és gyűjtőnek köszönhetően, december 6-án átadásra kerültek az összegyűjtött gyermekruhák, mesekönyvek és játékok a sajószentpéteri védőnőnek. Mivel a védőnő közvetlenül a munkája ellátása során állandó kapcsolatban van a családokkal, így az adományok a megfelelő helyre kerülnek.

Az egyesület tagja, Kisfalusi Nikolett december 5-én Kazincbarcikán egy jótékonysági sporteseményen is részt vett. A Mikulás érkezése előtt csütörtökön megrendezett Mikulás-kocogás jótékonysági futáson közel kétszázan indultak. A nevezési díj – az eddigi évekhez hasonlóan – egy mikuláscsomag volt, melyet a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központon keresztül a rászoruló családok gyermekeihez juttatnak majd el.

A rendezvény végén Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere jelképesen átnyújtotta az összegyűlt mikuláscsomagokat István Zsoltnak, a Kazincbarcikai Szolgáltató Központ igazgatójának.

Fotó: Sajószentpéter Polgárőr Egyesület