A külterületek biztonsága és környezetünk védelme 2019-2020

Egyeztető megbeszélést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség és a Miskolci Önkormányzati Rendészet december 9.-én Miskolcon.

Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a polgárőrség elindította a „Külterületek biztonsága és környezetünk védelme” programot. A Lajosmizsén korábban megtartott fórumon felhívták a polgárőr egyesületek figyelmét, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a külterületekre, a tanyavilágon élő emberekre, és az erdei falopások visszaszorítására. Megfogalmazták azokat a feladatokat, amik az eredményes program végrehajtásához szükségesek.

Többek közt kérés volt az, hogy szervezzenek megbeszélést, egyeztetést az együttműködő társszervekkel, ahol át kell tekinteni a területre vonatkozó helyi adatokat, s a kapcsolódó szabályozási anyagokat, például a település közbiztonsági és bűnmegelőzési stratégiáját.

Az egyeztető megbeszélésen Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Kovács László Csaba a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója a korábbi években megkötött együttműködési megállapodást frissítette, s újból aláírták.

Az együttműködés célja Miskolc város rendjének védelme, az állampolgárok biztonságérzetének javítása, jogsértések megelőzése, megakadályozása. A közös szolgálatok megszervezése, és az együttműködésnek köszönhetően a lovas polgárőrök már a lovas mezőőrökkel is adhatnak közös szolgálatot Miskolc külterületein.