Igazi karácsonyt teremtettek Marika néninek

Az ünnepek közeledtével minden évben egyre jobban odafigyelünk egymásra. Nagyobb a lakóhelyeken és a településeken élők cselekvési akarata, és a polgárőr egyesületek egyfajta „közösségi motorként” fogják össze a terveket.

„Számos gyűjtésről hallottunk és adakozhatunk is, de szerettünk volna egy környezetünkben elő, nehéz sorsú embertársunkon – akit nevezzünk most Marika néninek- segíteni. A Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolci Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület kezdeményezésére elindult december elején egy adománygyűjtés. Pálinkásné Szabó Mária és Pálinkás Zsolt helyi civilként kapcsolódtak be a gyűjtésbe, s vállaltak aktív szerepet benne.” – mondta el Lövei Tamás polgárőr.

A gyűjtés célja, hogy a nehéz helyzetben lévő családokon a későbbiekben is segíteni tudjanak, illetve hogy mások e példából kiindulva segítsék a környezetükben elő rászoruló embereket.

Marika néni közel nyolcvan éves és sokat betegeskedik. Mégis minden nap talpon van és neveli két fiatalkorú unokáját.

Az adománygyűjtésnek gyorsan híre ment a közösségi médiában a polgárőröknek köszönhetően. A civil emberek önzetlen felajánlásokkal segítették ezt a kezdeményezést. A hideg élelmiszeren, tüzelőn, takarón túl Marika néni unokái még a Miskolci kisvonatra is kaptak jegyet.

„A felajánlásoknak köszönhetően vittünk még nekik egy pár dolgot, köszönjük az adományozóknak a karácsonyfát, szaloncukrokat, karácsonyfatalpat, díszeket, égőket, krumplit, hagymát, és a többi ajándékot, mi is vittünk díszeket, süteményeket, gyümölcsöket. Öröm volt látni az örömüket, ahogy boldogan díszítették a karácsonyfát, hisz évek óta nem volt élő fenyőfájuk. – mondta el Pálinkásné Szabó Mária szervező.

A Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolci Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület tagjai ezúton is köszönetet mondanak azoknak, akik valamilyen módon, illetve felajánlásaikkal részt vettek az adománygyűjtésben. Öröm volt látni a polgárőröknek, hogy a polgárőrök szlogenje, az „Együtt, egymásért” ismételten beteljesült.