Kihelyezett elnökségi ülés Ózdon

Ózdon ülésezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség Elnöksége február 20-án csütörtökön, ahová a környező járások polgárőr egyesületeinek elnökei is meghívást kaptak.

Egy új cél, egy új szemlélet megvalósítása ez a kibővített elnökségi ülés – mondta el Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Mint elmondta, az elnökség nem a megyei polgárőr szövetség irodájában fog ülésezni ebben évben, hanem a megyében lévő tíz rendőrkapitányságon, ahová az érintett területek polgárőr egyesületeinek a képviselője is meghívást kapnak.

A fő cél, hogy minél több információt kapjanak a polgárőrök, és a megyei polgárőr szövetség elnöksége is több visszajelzést kapjon az egyesületek életéről, problémáiról, nehézségeiről, eredményeiről.

A megbeszélésen szó esett az idei Országos Polgárőr Napról, ami júniusban Százhalombattán kerül megrendezésre. A pályázatok és elszámolások kapcsán a határidőre és a pontos elszámolásra is kitértek a vezetők. Elemzésre került a polgárőrök tevékenysége, illetve a sajtóban és a közösségi médiában megjelenő hírek is.

Dr. Szemán Ákos, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese a Magyar Falu Programmal kapcsolatban adott tájékoztatást, és felhívta az egyesületek figyelmét a pályázati lehetőségekre. Beszédében kitért a Nemzeti Együttműködési Alap egyszerűsített pályázati lehetőségére is, mint elmondta, a megyei polgárőr szövetség minden segítséget megad a pályázat elkészítése és a majdani elszámolása kapcsán.

Ujlaki István, a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség Ifjúsági és Sport Alelnöke elmondta, hogy két ifjúsági tábort tervez a megyei polgárőr szövetség Tiszavasváriban. Az egyik a 10-14 év közötti tanulóknak, a másik a 14-18 éves ifjú polgárőröknek kerül megrendezésre. A táborok témája mind a két esetben a közlekedésbiztonság és a bűnmegelőzés.

Stadler Mihály, az Ózdi Járás és Lőrincz Zoltán, a Putnoki Járás – járási koordinátorai beszámoltak a járásokhoz tartozó polgárőr egyesületek munkásságáról, az elmúlt évek szolgálatban töltött óraszámaikról. Az egyesületek részéről felmerült kérdésekre a megyei polgárőr szövetség elnöksége közvetlenül tudott válaszolni.

Török Barnabás, az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke az egyesületek működéséről beszélt. Felhívta az egyesületi elnökök figyelmét a határidőre való pontos elszámolásra. Beszédében kiemelte, hogyan figyeljenek oda az egyesületek gazdálkodásra, átláthatóságra.

A kibővített elnökségi ülés elérte a célját, hisz az egyesületi elnökök és a megyei polgárőr szövetség elnöksége is választ adhatott és kaphatott a felvetődött kérdésekre.

A következő kibővített elnökségi ülés a Szerencsi Rendőrkapitányságon március 05-én kerül megrendezésre.

Forrás, fotó: Hladon Sándor