Saját prevenciós tartalmú kiadványt készítenek Radostyánban

A Radostyáni Polgárőr Egyesület tagjai már többször is a vírussal kapcsolatban szórólapon tájékoztatták és figyelemmel kísérik a lakosságot, kiemelten a 65 év feletti korosztályt, mely már többször is kért segítséget.

A tavalyi évben saját prevenciós tartalmú kiadványt készített az egyesület Véd-Őr néven, és a teljes lakosságnak – polgárőr szolgálat keretében – minden alkalommal kioszt. Eddig három szám jelent meg, melyet a helyi lakosok örömmel fogadtak.

A kiadvány sokszorosítható, kiadható és tartalma felhasználható, hiszen legfőbb célunk a biztonság fokozása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése. Legutóbbi számunkban a koronavírussal kapcsolatban fogalmazunk meg intelmeket és ajánlásokat, továbbá külön szóróanyag formájában a kijárási korlátozásáról is szó esik.

A lakosságot célzó kiadványt egyik tagunk, Szabó Péter kriminológus szerkeszti. Az aktuális kiadvány az alábbi linken elérhető, melynek tartalma felhasználható, kiküldhető a többi egyesületnek, természetesen átalakítható, de kérem, tüntessék fel “szerkesztésben közreműködő” – ként, a Radostyáni Polgárőr Egyesületet. – közölte a Megyei Polgárőr Szövetségnek Rácz János, Radostyán polgármestere.

Véd-Őr 3. szám

Forrás: Radostyáni Polgárőr Egyesület, szerkesztette: Szabó Péter kriminológus