post

Téli ellenőrzés Sályon – videóval

A rendőrök Sályon több idős nőnek segítettek a hó ellapátolásában, miközben odafigyeltek az esetlegesen veszélyeztetett szép korúakra a településen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság állománya a téli hidegben kiemelt figyelmet fordít az időskorúakra. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bükkábrányi Rendőrőrsének munkatársai a szokatlanul hideg időjárásra tekintettel például visszatérően ellenőrzik az illetékességi területükön élő, valamilyen okból szükséget szenvedőket.

A rendőrök folyamatos kapcsolatot tartanak fenn velük és tájékoztatják őket a várható időjárási körülményekről, valamint azokról a telefonszámokról, ahonnan segítséget kaphatnak.

Szükség esetén akár a tűzifa felhasogatásában és behordásában is segítenek, vagy éppen ellapátolják a havat, ahogy tették ezt több idős sályi lakos házánál 2017. január 14-én. A rendőrök munkáját a helyi polgárőr is segítette.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

post

Rászoruló családnak vitt a rendőrség a polgárőrséggel közösen tűzifát

Összefogás

A rendőröknek feltűnt, hogy nem füstöl a kémény. Egy Sárospatak melletti tanyán élő, rászoruló családnak vitt a rendőrség a polgárőrséggel közösen tűzifát.

A Sárospataki Rendőrkapitányság járőrei a helyi polgárőrséggel együttműködve 2017. január 7-én a délelőtti órákban közös szolgálatot teljesítettek a városhoz közeli tanyavilágban. Járőrözés közben a hideg idő ellenére egy füstmentes kéményre lettek figyelmesek a rendőrök. A helyi polgárőrséggel összefogtak és tűzifát vittek a készletükből kifogyott családnak.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

post

Közös őrszolgálat

A napokban öt településen tartottak közös szolgálatot rendőrök és polgárőrök a Rudabányai Rendőrőrs illetékességi területén.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rendőrőrs illetékességi területén (Rudabánya, Felsőtelekes, Alsótelekes, Izsófalva, Rudolftelep) rendőrök és polgárőrök tartottak 2016. május 21-én prevenciós célokat szolgáló biztonsági ellenőrzést.

A közös, elsősorban a megelőzést szolgáló akción a személyi ellenőrzéseken túl más rendőri intézkedés nem történt.

A közös szolgálatot követően az érintett településekről több pozitív visszajelzés érkezett a polgárőrség és a rendőrőrs állománya felé egyaránt.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

post

Egy kicsin se múljon!

A rendőrségi tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban a hidegebb, csapadékosabb időjárás következményeként megemelkedett az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a – főként anyagi kárral járó – közúti közlekedési balesetek száma.

Az elsődleges okok közé sorolható, az aktuális időjárási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása, a nem megfelelően megválasztott haladási sebesség, a hirtelen, gyors irányváltoztatás és a nem megfelelő követési távolság.

Az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a kockázati tényezőket figyelembe véve a haladási sebességüket a mindenkori időjárási-, út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen irányváltoztatással vagy intenzív fékezéssel járó manővereket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja arra is a figyelmet, hogy az úttestek jegesedésére, havas lefagyására a következő napokban is számítani lehet a megyében, ezért célszerű a megengedettnél lassabban, óvatosabban közlekedni. Lehetőség szerint téli gumival felszerelt járművel induljanak el és a biztonsági övet minden esetben használják a járművezetők és utasaik egyaránt.

Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság