post

Forgalmat irányítottak a csobádi polgárőrök

A szolgálat ellátása során járőrtevékenységet hajtottak végre Csobád belterületén, időközben egy meghibásodott üzemanyag szállító kamionra lettek figyelmesek. A kamion vezetőjével történő egyeztetés után 21:40-től 23:45-ig (a kamion megjavításáig) jelzőőri tevékenységet láttak el. –értesítette rádiónkat Novák József a Csobádi Polgárőr Egyesület elnöke.

post

Árvízhelyzetnél a polgárőrök

A Borsod – Abaúj – Zemplén megyei Csobád település belterületén a hirtelen jött hóolvadás miatt árvízi helyzet alakult ki február 5-én. A község alacsonyabb fekvésű részén a lakóházakat veszélyeztette a belvíz, melyet a vízelvezető árkok nem bírtak már elvezetni.

A Csobádi Polgárőr Egyesület tagjai természetesen nekiláttak a védekezésnek a délutáni órákban. A homokzsákok töltése és rakodása mellett forgalomirányítási feladatot is végeztek. Délután 16.00 óra körül normalizálódott a kialakult helyzet, de az esti órákban jelző-figyelő szolgálatot láttak el a polgárőrök.

post

Csobádi polgárőrök találtak a kihűlt férfira

2017. január 13.-án 19.00-tól másnap hajnali 01.00-ig 3 kollégám látott el járőrszolgálatot Csobád község területén.

19.30-kor a járőrök (Kavasánszki Péter, Hódos Balázs, valamint Hódos Norbert) egy ismeretlen, nem helybéli férfira lettek figyelmesek a csobádi óvoda előtti buszmegállóban.

A férfi a buszmegállóban található padon feküdt, mozgás-és kommunikációképtelen állapotban. Kollégáim azonnal értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A kiérkező mentők megállapítása szerint a férfinak a lábán fagyási sérülések voltak, ezért a személyt azonnal kórházba szállították.

A Csobádi Polgárőr Egyesület 2017.január 14-én, szombaton előre nem tervezett önálló, rögtönzött akció keretében reggel 08.00-tól 10.30-ig, 7 főt mozgósítva, a közlekedést jelentősen akadályozó hótorlasz eltakarítását végezték Csobád település belterületén.

Munkájuk során a járdák, gyalogátkelőhelyek, egyéb, a lakosság által használt utak biztosítására koncentráltak, azonban az idősek, mozgás-és cselekvőképtelenek, otthonuktól távol lévők járdáit, életterét, akadály mentesítették, kérés esetén egyéb munkálatokat is végeztek.

A munkálatok elvégzésére lelkiismeretesen és azonnal jelentkező kollégáink a következők voltak:

Kavasánszki Péter, Tamás József, Gagyi Béla, Szarka Péter, Hunyadi Barnabás, Kóhl András és Novák József polgárőrök.

Novák József, a Csobádi Polgárőr Egyesület Elnöke