post

Körzeti megbízotti irodát avattak Jákfalván

A rendőri egység számára a kor követelményeinek megfelelő elhelyezést és korszerű munkakörülményeket, az ügyfélfogadáshoz kulturált környezetet biztosít a jákfalvai iroda.

Dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Vilcsek Ernő a község polgármestere 2017. április 3-án modernizált körzeti megbízotti irodát avatott fel és adott át Jákfalván.

A rendezvényen a meghívott vendégek mellett megjelent Csóra György az Országos Polgárőr Szövetség elnök-helyettese és dr. Varga László r. ezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője is.

A nyilvános rendezvényen az iroda körzeti megbízottja – Varga Tamás c. r. főtörzszászlós – az ünnepség résztvevőinek jelenlétében vehette birtokba a szolgálati helyiséget.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

post

Gyorsan reagáltak a polgárőrök, s életet mentettek

Levélben mondott köszönetet Haraszti László kazincbarcikai férfi, amiért a jákfalvai polgárőrök önzetlen segítséget nyújtottak számára.

Csóra György az OPSZ elnökhelyettese,

a B.-A.-Z. megyei Polgár Szövetség elnöke részére

3501 Miskolc, Szeles utca 73.

Tárgy: Köszönetnyilvánítás

 

Tisztelt Elnök Úr!

Ezúton szeretném levelemmel Elnök Urat tájékoztatni, továbbá köszönetemet kifejezni, a Jákfalvai Közbiztonsági Egyesület elnökének Tóth Jánosnak és polgárőr társainak, hogy 2016. augusztus 21-én számomra önzetlen és gyors segítséget nyújtottak.2016. 08.21-én 12 óra 30 perckor gombázni indultam a Dövény község melletti erdőben. A személygépkocsimat az erdő melletti bekötőúton hagytam.

A nevezett erdős területen már többször jártam, de gombászás közben az ismert útról letérve eltévedtem. Több órás bolyongástól kimerülve, a magammal hozott vízkészletem is elfogyott, mivel infarktuson estem át, a gyógyszeremet is be kellett volna vennem.

Telefonon próbáltam többször segítséget kérni az egyik közelben lakó jákfalvai munkatársamtól, de ez térerő hiányában csak az egyik hegytetőről sikerült. Kollégám elmondta, hogy jelenleg nem tartózkodik otthon, de a polgárőrség helyi vezetőjének megadta a telefonszámát.

Telefonhívásomra Tóth János a Közbiztonsági Egyesület elnöke a tartózkodási helyem meghatározását kérte, és közölte velem, hogy hamarosan elindulnak az általam megadott helyszín felé.

Az idő múlásával közben zivatar közeledett, mivel 19 óra elmúlt, az erdőben sötétedni kezdett.

A polgárőrség terepjáró gépjárműve – a nehéz útviszonyok ellenére – Tóth Jánossal és két polgárőr kollégájával, fél órán belül a helyszínre érkezett. A megérkezésük után azonnal egészségi állapotomról érdeklődtek, és ásványvízzel is megkínáltak. A gépjárműbe történő beszállás után, a kb. 8-10 km-re parkoló személygépkocsimhoz szállítottak, így 20 órára, a nagyon aggódó, és kétségbeesett családtagjaimhoz megérkezhettem.

Szeretném ismételten megköszönni Önnek, és kérem, továbbítsa hálámat a Jákfalvai Polgárőrség Tagjainak, akik a segítségnyújtásuk során mind hivatástudatból, emberségből, önzetlenségből, és helyismeretből példaértékűre vizsgáztak.

Nagyon örülök annak a ténynek, hogy a Polgárőr Szövetség tagjait intézkedésük során olyan közvetlen, segítőkész, emberbaráti magatartás jellemzi, amelyet rohanó világunkban, napjaink társadalmában sajnos nagyon ritkán tapasztalunk.

Kazincbarcika, 2016. augusztus 23.

Köszönettel:

Haraszti László

Kazincbarcika,

post

Közös szolgálat Sajószentpéteren

2016. június 25. – 26.-án közös szolgálatot láttak el az alábbi polgárőr egyesületek 16,00-22,00 óra között Kazincbarcika Rendőrkapitányság Sajószentpéter Rendőrőrs területén.

Jákfalva Polgárőr Egyesület (4 fő), Múcsony Polgárőr Egyesület (2 fő), Felsőkelecsény Polgárőr Egyesület (3 fő), Sajókaza Polgárőr Egyesület (3 fő), Felsőnyárád Polgárőr Egyesület (4 fő), Berente Polgárőr Egyesület (2 fő), Kazincbarcika Polgárőr Egyesület ( 4 fő), Bánhorváti Polgárőr Egyesület (2 fő) Izsófalva Polgárőr Egyesület (3 fő), Vadna Polgárőr Egyesület (2 fő).

post

Közös szolgálat Jákfalván

2016. június 11.-én közös szolgálatot láttak el az alábbi polgárőr egyesületek 16,00 -20,00 óra között az Ózd rendőrkapitányság Putnok Rendőrőrs területén.

Jákfalva Polgárőr Egyesület (10 fő), Múcsony Polgárőr Egyesület (2 fő), Felsőkelecsény Polgárőr Egyesület (5 fő), Sajókaza Polgárőr Egyesület (4 fő), Felsőnyárád Polgárőr Egyesület (12 fő), Berente Polgárőr Egyesület (3 fő), Kazincbarcika Polgárőr Egyesület ( 4 fő), Bánhorváti Polgárőr Egyesület (2 fő) Izsófalva Polgárőr Egyesület (4 fő).

 

post

Bűnmegelőzési akció polgárőrökkel és rendőrökkel

A lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése céljából közös bűnmegelőzési akcióban vettek részt szombaton a Sajókazai Rendőrőrs munkatársai és a környező település polgárőr egyesület polgárőrei.

Tavaly ősszel a Jákfalvai Polgárőr Egyesület által szervezet Bűnmegelőzési Konferencián fogalmazódott meg a kazincbarcikai járás polgárőr egyesületei részéről, hogy közösen és szorosabban működjenek együtt a bűnmegelőzés területén. Tóth János a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség Kazincbarcikai Járás koordinátora, ezt a kérést kiemelten kezelte és megszervezte a bűnmegelőzési akciót.

Az ellenőrzés kiemelten Sajókazán volt, de a rendőrök és a polgárőrök a környező községekbe is elmentek. Így többek közt Sajóivánkán, Vadnán, Múcsonyban, Szuhakállóban is feltűntek. A Sajókazai Rendőrőrs 5 fővel, a polgárőr egyesületek (Jákfalva, Múcsony, Felsőkelecsény, Sajókaza, Felsőnyárád, Berente, Szuhakálló, Kazincbarcika, Bánhorváti, Izsófalva) 32 fővel és 9 polgárőr autóval képviseltették magukat.

A lakosság részéről több pozitív visszajelzés is érkezett, gondolataikat meghallgatva és feljegyezve értékes információkra és tapasztalatra tettek szert a bűnmegelőzők. A bűnmegelőzési akció folytatódni fog, a járás eddig kimaradt területein.

Hladon Sándor

post

Évet értékelt a Jákfalvai Polgárőr Egyesület