post

A Mezőkövesdi Polgárőr Egyesület vehette át idén a „Mezőkövesd Városért” kitüntetést

Mezőkövesd Város Napja a hagyományokhoz hűen a Mátyás király szobornál kezdődött, ahol az Önkormányzat nevében koszorút helyezett el Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkárt, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Fekete Zoltán polgármester és dr. Jakab Orsolya jegyző.

Emellett a megemlékezésen városunk testvérvárosainak, Kézdivásárhely, Nagykövesd, Petriolo, Zory, és Bad Salzungen delegációi is elhelyezték az emlékezés virágait a Mátyás király szobornál.

Az esemény ezt követően a Közösségi Házban folytatódott, ahol dr. Fekete Zoltán polgármester mondta el ünnepi beszédét. melyben azt is hangsúlyozta, hogy a matyók mindig is és ma is dolgos, szorgalmas emberek voltak. Dr. Fekete Zoltán emellett beszélt a városban elmúlt években megvalósult fejlesztésékről, és hozzátette, hogy az Önkormányzat most is azon dolgozik, hogy ez a nagyléptékű fejlődés tovább folytatódjon, ezért már idén is több milliós nagyságrendű pályázatot adtak be annak érdekében, hogy forrást nyerjenek a város további fejlesztésére.

Az ünnepi műsorban fellépett a Szárrózsás Néptáncegyüttes, a Mezőkövesd Város Fúvószenekara és a Twister Mazsorett Csoport, valamint Panyi Evelin, Ongai Kata, Pap Ábel, Bacsi Alexandra és Juhász Emese, akik a Művészeti Tagiskola diákjai.  A „Mezőkövesd Városért” kitüntetéssel ismerte el az Önkormányzat a Mezőkövesdi Polgárőrség Egyesületet. A díjat Köteles János, az Egyesület elnöke vette át.

Az 1991-ben alakult Egyesület elnöki tisztségét 1991 és 2002 között Nagy József, 2002-2006. között Pető István, 2006-2012 között Nyeste György látta el. 2012-től Köteles János vezeti a civil szervezetet. Az eltelt évek alatt mind az egyesület, mind pedig a tagjai számos városi és országos elismerésben részesültek már. Az egyesület jelenlegi létszáma 31 fő. Az egyesület minden évben visszatérő feladatot lát el a városi rendezvények biztosításában; Mezőkövesden nem valósul meg rendezvény a polgárőrség közreműködése nélkül. Folyamatos járőrözéssel segítik a rendőrség munkáját, jelenlétük visszatartó erő a bűncselekmények elkövetésével szemben. Tagjaik nappal és éjszaka is jelen vannak a városban, a Zsóry-üdülő területen, valamint az úgynevezett „zártkertekben” is. Az egyesület elnöke szabadidejét nem kímélve áldozatkészen végzi munkáját, szervezve a tagok tevékenységét. A polgárőrök mindent elkövetnek azért, hogy minél kevesebb bűneset történjen városunkban.

Forrás: mezokovesd.hu