post

Március 15. rendezvény biztosítása Miskolcon

  • Március 15.-én rendezték meg idén XX. alkalommal a Népek Tavasza nevű teljesítmény túrát, melyen a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolc Lyukóvölgy – Vasgyár Polgárőr Egyesülettel közösen biztosította a helyszínt és a zavartalan rendezvény lebonyolítást.
  • Szükség is volt erre, mert közel 1900 résztvevő vett részt az eseményen, mely Egyesületünk tagjai számára is kihívás és meglepetés volt, ám sikeresen állták is a sarat. Mindamellett a kellemes tavaszi időjárásnak köszönhetően rengetegen nem a teljesítménytúrára, hanem az Állatkertbe, vagy csak úgy a Csanyikba látogattak ki, tehát elmondhatjuk, rengeteg ember fordult meg ott. Egyesületek tagjai örömmel segítettek a túra biztosításában, Önként Önökért. – Mondta el rádiónknak Telekes Zsolt a Miskolc-Diósgyőri Polgárőr Egyesület elnöke.

     

post

I. Miskolci Polgárőr nap a Csanyikban

post

Húsvéti kutyamentés Miskolcon

6 kölyökkutyus és mamájuk kapott új lehetőséget az életre, amikor polgárőreink egy elhagyatott bontásra ítélt romos házba rájuk találtak.

Járőrpárosunk a bontásra ítélt, romos, életveszélyes házakat ellenőrizték a számozott utcákon illegális lakásfoglalók illetve a házak megmaradt elemeinek megóvása érdekében, amikor az egyik már alig álló ház kamrájába 6 kölyökkutyát találtak, akik nemrég születhettek mivel a kölyköknek még a szemük se volt nyitva.

Értesítették a Tündérmajor Állatvédő Egyesületet az állatok biztonságos elhelyezésének érdekében. Az állatvédőket várva egy kutya kezdte el közelíteni polgárőreinket, majd több ismerkedő kört követően polgárőreinkhez ment, majd büszke anyuka létére oda sietett kicsinyeihez.

Az állatvédők a mamát és 6 kölykének biztonságos helyet biztosítottak ezzel is biztosítva a kutya család új életének kezdetét.

Miskolc Lyukóvölgy-Vasgyár Polgárőr Egyesület

post

Fa tolvajokat értek tetten a Miskolci polgárőrök

A Miskolc Lyukóvölgy Polgárőr Egyesület polgárőrei szolgálatadás közben figyeltek fel két férfira.

Miskolc Lyukóvölgy területén az általuk kivágott fát szerették volna haza vinni. A rendőrség értesítését követően vissza tartották a két férfit, akik elmondták, hogy 50 méterre vágták ki a fákat egy bozótos, erdős részből ahol senki se látta őket, így nem jutottak messze a frissen kivágott fával.