post

Rendvédelmi akció Ózdon

Négyórás, kiemelt rendvédelmi akció zajlott a városban. A rendőrség, a polgárőrség és a városi rendészet munkatársai a peremkerületekben és a hétvégi házas övezetekben járőröztek.

Az ellenőrzés célja elsősorban nem a büntetések kiszabása volt, az egyenruhások a figyelemfelhívásra és a bűnesetek megelőzésére törekedtek.

ozd0716

A rendvédelmi akció az Ózdi Rendőrkapitányság belső udvarán megtartott eligazítással kezdődött. A beosztásokat és az ellenőrzésre váró területeket Kocsis István, a Közrendvédelmi és Határrendészeti osztály vezetője, valamint dr. Abu Kamar Ata, az Ózdi járás, járási koordinátora közölte az érintettekkel. Ilyen jellegű akciót régóta terveztek már az együttműködő szervek, de csak most, a Polgárőrség új terepjáró autóinak bevonásával tudták megvalósítani.

ozd0716-1

„Mi napi kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel és a rendészekkel, minden héten van személyes egyeztetés is köztünk. Itt beszéljük át azokat a feladatokat, ahová nekünk meg kell jelennünk, ahová embert kell irányítanunk” – mondta az Ózd és Térsége Polgárőrség parancsnoka, dr. Abu Kamar Ata.

Az autókba egy rendőr és két-három polgárőr ült be, és indult el a nekik kijelölt területre. Feladatuk elsősorban nem bírságok kiszabása volt, a járőrök a bűnmegelőzésre, figyelemfelhívásra helyezték a fő hangsúlyt.

“Egy ilyen összehangolt, közös akciót követően az eredményeket közösen értékelik majd a rendőri, a rendészeti vezetők, valamint a polgárőr egyesület vezetője. Ezt követően határozzák meg azt az irányvonalat, amelyet a későbbiekben követnünk kell” – nyilatkozta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

ozd0716-2
Az ellenőrzés során a peremkerületekben éppúgy járőröztek az egyenruhások, mint a hétvégi házas övezetekben. Négy óra leforgása alatt jártak Sajóvárkonyon, Táblában, a Falu térségében, Somsályon és a Bíben-völgyben is.

Forrás: http://www.ozd.hu/news.php?id=4607