post

Polgárőr közgyűlés Ózdon

Évértékelő közgyűlést tartott az Ózd és Térsége Polgárőrség. A szervezet tagjai mintegy 19 ezer órát töltöttek el a közterületen, így járulva hozzá a helyi emberek biztonságérzetének javulásához.

Az országos szövetség alelnöke szerint az ózdi polgárőrök jól végzik feladatukat, mindenkor lehet számítani munkájukra.

A 2016-ban eddig végzett munkáját értékelte a hétvégén az Ózd és Térsége Polgárőrség. A Bükk Étteremben megtartott rendezvényen a szervezet parancsnoka részletesen beszélt nem csupán a helyi, hanem az országos szinten végzett munkájukról is. Dr. Ata Abukamar beszámolójában kiemelte, hogy az elmúlt időszakban az ózdi polgárőrök 19 ezer órát töltöttek el a közterületeken. Teljesítettek közös szolgálatot a rendőrség és a Városi Rendészet munkatársaival, valamint számtalan rendezvény biztosításában is közreműködtek. A parancsnok szerint a jövő legfontosabb feladata a taglétszám bővítése lesz.

„Fiatalítottunk. Az utóbbi 2-3 hónapban három ifjú polgárőr csatlakozott hozzánk és jelen pillanatban is van az asztalomon egy belépő nyilatkozat. Én szeretném, ha a jövőben még több fiatal csatlakozna hozzánk, mert úgy látom, hogy van érzékük ehhez a munkához” – mondta dr. Ata Abukamar, az Ózd és Térsége Polgárőrség vezetője.

A közgyűlésen részt vett az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke is. Csóra György elégedett az ózdi szervezet működésével, és úgy véli: ma már nem az a kérdés, hogy kell-e Polgárőrség, hanem az, hogy hogyan feleljenek meg azoknak a kihívásoknak, amelyek a legfontosabbak a lakosság számára.

„Az ózdi polgárőrök 19000 óra szolgálatot teljesítettek eddig a 2016-os esztendőben. Ha azt nézem, hogy ebben az intervallumban Ózdon a bűncselekmények száma nem emelkedett, a Polgárőrség és a Rendőrkapitányság együttműködése példaértékű, akkor azt kell mondanom, hogy Ózdon sokat tettek a polgárőrök azért, hogy az ózdi emberek szubjektív biztonságérzete javuljon, hogy Ózdról azt lehessen mondani, hogy élhető, nyugodt város” – fogalmazott Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

A taggyűlés záró harmadában Ózd város rendőrkapitánya is elismeréssel beszélt a polgárőrök munkájáról, és hangsúlyozta: a jövőben is számítanak az együttműködésükre. Az Ózd és Térsége Polgárőrség tagjai a hétvégén kiemelt feladatot kapnak, az október 2-i népszavazás lebonyolításában működnek közre.

Forrás: www.ozd.hu

post

Egy kicsin se múljon!

A rendőrségi tapasztalatok szerint az elmúlt időszakban a hidegebb, csapadékosabb időjárás következményeként megemelkedett az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a – főként anyagi kárral járó – közúti közlekedési balesetek száma.

Az elsődleges okok közé sorolható, az aktuális időjárási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása, a nem megfelelően megválasztott haladási sebesség, a hirtelen, gyors irányváltoztatás és a nem megfelelő követési távolság.

Az Ózdi Rendőrkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a kockázati tényezőket figyelembe véve a haladási sebességüket a mindenkori időjárási-, út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen irányváltoztatással vagy intenzív fékezéssel járó manővereket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága felhívja arra is a figyelmet, hogy az úttestek jegesedésére, havas lefagyására a következő napokban is számítani lehet a megyében, ezért célszerű a megengedettnél lassabban, óvatosabban közlekedni. Lehetőség szerint téli gumival felszerelt járművel induljanak el és a biztonsági övet minden esetben használják a járművezetők és utasaik egyaránt.

Ne feledjék: Mindenkit haza várnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság