Tegyünk mindannyian az egészségünkért!

Tisztelt Polgárőr Társaim!

Küzdelmes egy hónap van mögöttünk. 2020. március 10-től állunk szemben a láthatatlan ellenséggel, a koronavírussal. Hazánk a világ többi országával együtt küzd a járványveszély terjedésének megállításáért, megszüntetéséért.
Polgárőreink, akik tehetik – több mint 30 ezren – vállalták a veszélyt, csatasorba álltak, és fáradságot nem ismerve rendkívüli aktivitással és felelősséggel végzik az embert próbáló speciális polgárőri feladataikat.
Az önkéntes közösségi munka országszerte most feléledt, felértékelődött. Civilek százai, ezrei vállalnak önkéntes munkát a járvány okozta helyzet és annak súlyos következményeinek megelőzésére, enyhítésére.

Mi polgárőrök arra vagyunk büszkék, hogy a járvány előtt, alatt és után visszük az önkéntes közösségi munka zászlaját.

Polgárőreink az OPSZ által ajánlott három kiemelt feladatot

  1. fokozott közterületi szolgálatot,
  2. karitatív tevékenységet, és a
  3. karanténban lévő személyek hatósági ellenőrzését

maximálisan teljesítették.
A karitatív tevékenységben, az idősgondozásban és a szociális háló működtetésében számos településen polgárőreink aktívan részt vesznek.

Az OPSZ elnöksége nevében köszönetemet és hálámat fejezem ki polgárőreinknek azért a helytállásért és aktivitásért, amelyet nap, mint nap kifejtenek.
A Polgárőrség ismét bebizonyította, hogy számíthat ránk hazánk lakossága, rendőrsége és Magyarország Kormánya a bűnmegelőzésben, a katasztrófák elhárításában – és most először a polgárőrség 30 éves történetében – az egészségügyi járványveszély elhárításában is.

Minden polgárőr társamnak és családtagjaiknak vírusmentes jó egészséget és a körülményekhez képest kellemes húsvéti ünnepet kívánok.

Budapest, 2020. április 8.

Tisztelettel:
Dr. Túrós András sk.

A koronavírusos eset tartja lázban Cigándot

Pozitív lett Budapesten egy Cigándról származó kórházi ápolónő koronavírus tesztje. Mivel az elmúlt napokban otthon is járt, ezért a város lakóit az izgatja, vajon emiatt helyben nem terjed-e el a fertőzés.

Elismerés és köszönet a polgárőröknek

Az országban kialakult járványveszély megelőzésében és a fertőzés terjedésének lassításában az információim szerint, több mint 30 ezer polgárőr vesz részt.

Személyesen keresték fel az időseket Szikszón

Sváb Antal, Szikszó polgármestere mindenkit nyugalomra intett, mint elmondta: csak higgadtan és nyugodtan lehet ezt a helyzetet kezelni, a város mindent megtesz minden lakója és intézményei érdekében.

Saját prevenciós tartalmú kiadványt készítenek Radostyánban

A Radostyáni Polgárőr Egyesület tagjai már többször is a vírussal kapcsolatban szórólapon tájékoztatták és figyelemmel kísérik a lakosságot, kiemelten a 65 év feletti korosztályt, mely már többször is kért segítséget.